Nieuwsalert per mail ontvangen

Verse sneeuw een geschenk uit de hemel voor de gletsjers

Het koude front dat afgelopen week over de Alpen heentrok heeft positieve gevolgen gehad voor de gletsjers. Op sommige plekken in Oostenrijk is er meer dan 50 cm verse sneeuw gevallen (zie heerlijke foto’s Oostenrijk hier) en dat is voor deze tijd het jaar uitzonderlijk. De gletsjers kunnen dit wel vaker meemaken, maar zelfs op 1.500 meter hoogte viel er lokaal meer dan 20 cm sneeuw. Voor het zomerskiën op de gletsjers kwam de verse sneeuw als een geschenk uit de hemel, want hier zijn de condities op dit moment om van te dromen. Lekker weer in combinatie met een verse laag poeder. Wat wil je nog meer?

Niet alleen in Oostenrijk is er sneeuw gevallen afgelopen week, want ook de Zwitserse en Franse skigebieden werden verrast. Op donderdag was zelfs de Zwitserse Furka Pass en Nufenenpass geblokkeerd vanwege de sneeuwbuien. Zo reageerde Alan Luybe afgelopen week al met veel vreugde: “Voor onze opleidingen van Snowsports Academy op de Kitztsteinhoron kwam de verse sneeuw precies op het juiste moment. Het contrast is daarentegen wel heel groot, want een paar dagen voor de sneeuwval waren de cursisten nog heerlijk aan het barbecuen met 30 graden. Dit maakt de opleiding in deze periode zo bijzonder”, aldus Alan van Snowsports Academy in Nederland. 

Vlak na de sneeuwval op 16 juli deelde de Hintertuxer Gletsjer deze prachtige beelden via Facebook:

Hintertux GletsjerHintertux Gletsjer I

Zoals je ziet nog erg sneeuwrijk en slecht zicht, maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen. Wat een verschil en wat een mooie omstandigheden!

Schermafbeelding 2016-07-18 om 15.21.08

Ook in Kaprun was dit het geval, want op de Kitzsteinhorn werden heerlijke beelden gedeeld op het moment van de sneeuwval door Snowsports Academy.

SnowSports AcademySnowsports Academy III

En ook hier is het weer nu heerlijk, want de sneeuwwolken hebben plaatsgemaakt voor goed weer.

Schermafbeelding 2016-07-18 om 15.25.02

Foto: Instagram @apartmentserinrose

Hierbij de foto’s van de Stubaier Gletsjers tijdens de sneeuwdump:

Stubaier Gletsjer met sneeuw

En nu het perfecte moment om heerlijk te gaan hiken.

Stubaier Gletscher

Weet jij hoe gletsjers in de zomer worden beschermd tegen de scherpe zonnestralen? Ze worden ingepakt met een speciaal soort deken. Hoe dit werkt lees je hier!

Ook misschien interessant:

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in