Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verse ‘poeder’ in hogergelegen skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De skigebieden stonden gisteren te springen toen er weer sneeuwvlokken uit de lucht kwamen vallen. Deze euforische momenten werden alleen in de hogergelegen skigebieden beleefd, want onder de 1.500 metergrens was het voornamelijk de regen die de overhand had. Laten we ons gaan richten op het positieve en dat is dat er vanmorgen in sommige skigebieden genoten kon worden van een vers laagje sneeuw op de piste. Poederdagen kunnen we het nog niet noemen, maar het begin is er!

De plekken waar over ‘poederafdalingen’ gesproken kon worden waren Vorarlberg en het westen van de Alpen. Ideale omstandigheden zijn het nog niet, want vanwege de neerslag is op veel plekken de sneeuw erg zwaar geworden en moet er op de pistes rekening gehouden worden met ijzige vlaktes. Toch is het wel weer positief wat er gisteren gebeurd is, want terrassen waren weer ondergesneeuwd en de webcambeelden werden vanmorgen weer massaal bekeken. Je merkt in de skigebieden dat ieder klein signaal van Koning Winter groots wordt ontvangen, want na zo’n minidumpje heeft iedereen er ineens weer vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Wanneer gaat er dan eindelijk weer een sneeuwdump aankomen in de Alpen? Dit is een vraag die hier in Oostenrijk dagelijks gesteld wordt en waar wij jammer genoeg geen concreet antwoord op kunnen geven. Zoals de voorspellingen ernu uitzien blijft het zeker tot aan de kerst droog en moeten we het doen met temperaturen die schommelen tussen de 0 en 5 graden overdag. Gelukkig daalt deze ’s nachts wel onder het vriespunt waardoor veel skigebieden kunnen profiteren van hun sneeuwkanonnen. De bovenstaande voorspelling kunnen voor een week redelijk serieus nemen, maar voor de periode daarna is dit nog te onzeker. Er is tenslotte niets zo veranderlijk als het weer in de bergen. 

weersvoorspelling OostenrijkSnowplaza.nl weersvoorspelling Mayrhofen

We houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en houden jullie op de hoogte!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in