Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vernieuwing Rosay gondel in Le Grand Bornand

Wintersportredacteur

Het Franse skigebied Le Grand Bornand heeft afgelopen winter nieuwe variant van de Rosay gondel onthuld. De gondels van de lift die de hoofdtoegang tot het skigebied is zijn voorzien van stickers met kunstwerken erop. Daarnaast zijn de gondels zelf ook vernieuwd.

Nieuwe indeling gondels

De oude gondels zijn vervangen door nieuwe 8-persoons gondels, de 8 stoelen zijn zo geplaatst dat zij een ‘lounge’-effect creëren. Om zo goed mogelijk van de ruimte gebruik te maken zijn de zittingen in een ring geplaatst, waardoor het op de piekmomenten mogelijk is om nog twee personen extra te vervoeren.

55 unieke artistieke gondels

In totaal hangen er 55 gondels aan de kabel, iedere gondel heeft zijn eigen unieke kunstwerk. Ieder kunstwerk is geïnspireerd op foto’s uit het archief van het skigebied. Ondersteund door gedichten, vertelt elk kunstwerk een verhaal over het unieke karakter van Le Grand Bornand. De kunstwerken zijn in zwart-wit afgedrukt.

Verdere vernieuwingen skigebied

In juni opende het restaurant L’Optraken haar deuren. Zij bieden een ongedwongen mix van tapas, speciale biertjes en zelfgemaakte rum aan. Deze mix bleek een succesvolle combinatie, want het restaurant werd meteen druk bezocht. Dit komt ook mede door de ligging van het restaurant, het ligt namelijk in het midden van het centrum.

Wat te doen in Le Grand Bornand

Naast het bewonderen van alle afbeeldingen op de gondels kun je nog veel meer doe in het skigebied van Le Grand Bornand. Lees hierover in onderstaand artikel.

Skiën en nog veel meer in Le Grand-Bornand

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in