Nieuwsalert per mail ontvangen

Vernieuwing in Serfaus, Fiss en Ladis

Tirols Ski-dimension Serfaus, Fiss en Ladis ligt er na de sneeuwval van vorige week fantastisch bij. Afgelopen drie dagen ben ik met een gezelschap uit Enschede door het hele skigebied van Serfaus, Fiss en Ladis geweest en we hebben nagenoeg geen piste overgeslagen!

Het binnenrijden van het het Oberinntal was een werkelijk sprookje, een dik pak sneeuw op de bomen en daken van de huisjes. Kalme rookwolkjes die uit de schoorstenen omhoog zweefden. En de zon die langzaam achter de bergen vandaan kwam om de sneeuw van haar beste kan te laten zien: glinsterend!

Het skigebied van Serfaus, Fiss en Ladis heeft er dit jaar vier nieuwe pistes bijgekregen, waarvan drie op de Masnerkopf (twee rode en één zwarte) en één zwarte piste, de Zwölfer-Sportiv, op de noordkant van de Zwölferkopf. Voor de pisten-profis zijn de nieuwe zwarte pistes twee echte aanraders! Ook is de sleeplift op de Masnerkopf vervangen met een nieuwe achtpersoons stoeltjeslift. Vanaf deze Masnerkopf is er met mooi weer een prachtig uitzicht richting het zuiden op Zwitserland en Italië. Allereerst kan je de grillige bergtoppen van de Bergkastelspitze zien met het skigebied van Nauders Bergkastel. Vervolgens zie je de Piz Lad, de drielanderberg met Oostenrijk, Zwitserland en Italië, hiernaast is het Italiaanse skigebied van Schöneben te zien. Helemaal aan de horizon pronkt de Ortler, met een hoogte van 3905 meter. Naast deze nieuwe pistes en lift heeft het skigebied er ook nog een nieuw funpark bij (tussen de Möseralmabfahrt en de Langwieseabfahrt van Fiss) en een nieuwe speedstrecke onder bij de Zwölferbahn.

Met deze uitbreidingen heeft het skigebied de pistenkilometergrens van 200 kilometer overschreden: maar liefst 204 pistenkilometer telt het nu, waarvan 125 kilometer boven de 2000 meter ligt!

Ciaodaweil,

Niek aus Tirol

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in