Nieuwsalert per mail ontvangen

Vermiste skiër uit 1980 gevonden in de Alpen

In de Alpen is het lichaam van een 35 jaar lang vermiste skiër gevonden. De Canadees verdween in 1980 tijdens een skitrip. 

Het lichaam is geïdentificeerd als Gregory Barnes, die op het moment van zijn verdwijning 24 jaar oud was. Volgens een verslag van de CBC was Barnes met een groep aan het skitouren op de grens van Zwitserland en Italië. Hij verliet de groep om bij een hut zijn gebroken binding te repareren en is daarna nooit meer teruggekeerd. Een uitgebreide zoektocht heeft nooit iets opgeleverd.

Barnes werkte voor een Canadees bedrijf in Duitsland, vandaar dat hij ‘in de buurt’ aan het skiën was. Autoriteiten vertelden dat deze zomer warmer was dan normaal en dat daardoor de gletsjers harder zijn gesmolten. Hierdoor kwam het levenloze lichaam van Barnes onder de sneeuw vandaan. Zijn lichaam werd in een gletsjerspleet gevonden en hij kon geïdentificeerd worden doordat zijn paspoort bij hem gevonden werd.

CBC bezocht de zus van de jarenlang vermiste skiër, die het lichaam laat overvliegen naar Canada:

Het is niet de eerste keer dat jarenlang vermiste bergsporters gevonden worden. In mei werd er in Nieuw-Zeeland nog een lichaam gevonden van een 40 jaar lang vermiste bergbeklimmer.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in