Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verkoop gondellift Ischgl aan Noord-Korea legale transactie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er is veel te doen geweest om de verkoop van de oude gondellift in Ischgl aan Noord-Korea. Volgens verschillende media zou het gaan om een illegale transactie, omdat het niet is toegestaan om luxe goederen te exporteren naar een land waar een dictator regeert. Omdat het via een ondernemer in Vorarlberg is verlopen zou het een ‘normale’ zakelijk transactie zijn geweest en kan er niks illegaals aan gebonden worden. Dit is nu ook officieel aangegeven door het bedrijf aan ORF.

Mario Müller is CEO van Bludescher Pro-Alpine en heeft de gondel in 2014 in Ischgl verwijderd. Paar dagen geleden verschenen er foto’s van de trein in Noord-Korea, waarbij veel verbazing is ontstaan bij de Oostenrijkse media. Tegen het land Noord-Korea is een strikte handelsembargo van de Verenigde Naties, vanwege het omstreden nucleaire programma.

Müller zegt tegen ORF dat Doppemayr niks wist van de transactie naar Noord-Korea. Voor zijn bedrijf was het overigens een normale transactie en dat zowel Ischgl en Doppelmayr beide niks te maken hadden met de samenwerking met Noord-Korea en hier ook niks van afwisten. Een opluchting voor zowel Doppelmayr als Ischgl, want hiermee zijn veel vragen aan de media beantwoord.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in