Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verkeersproblemen verwacht door schade aan tunnel in Zell am See tijdens skiseizoen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanwege onverwachte schade is de Schmittentunnel in Zell am See tijdens het winterseizoen 2023/2024 beperkt geopend. Op ORF staat dat er in de regio grote zorgen zijn over het ontstaan van enorme files. Ook op de Taunerautobahn (A10) zijn werkzaamheden. De tunnel bij Zell am See was een alternatieve route die nu ook weggestreept kan worden.

Schade aan de Schmittentunnel

Tijdens renovatiewerkzaamheden hebben experts schade aan de Schmittentunnel in Zell am See ontdekt. Het plafond moeten worden gerepareerd. Er lopen grote scheuren en deze worden met hoge urgentie aangepakt. De werkzaamheden zijn al in volle gang en tot 22 december wordt al het verkeer omgeleid via Zell am See. Vanaf 23 december zal één rijbaan geopend kunnen blijven voor autoverkeer.

Verkeerschaos naar de skigebieden

Deze werkzaamheden zijn niet ideaal voor de wintersporters die met de auto naar de skigebieden in de regio willen. De Schmittentunnel is een belangrijke tunnel voor onder andere de skigebieden Zell am See-Kaprun, Kitzsteinhorn en Heiligenblut. Maar ook de andere skigebieden in en rond Salzburg worden door deze werkzaamheden getroffen. De B311 was namelijk een mogelijke alternatieve route om de werkzaamheden aan de Tauernautobahn (A10) te ontlopen. Ook hier worden lange files voorspeld in het hoogseizoen. Er is momenteel een grootschalige renovatie aan de gang en hierdoor zijn er ook delen van de weg afgesloten. Het vinden van een alternatieve route zonder grote kans op file naar een van de skigebieden in Salzburg en een deel van Karinthië wordt op deze manier erg lastig. Neem voordat je vertrekt echt even de tijd om uit te zoeken wat op dat moment de beste route is!

››› Andere alternatieven voor de Tauernautobahn

Volgende week meer informatie

De skigebieden en deelstaat Salzburg zijn op dit moment in beraad over hoe deze situatie opgelost kan worden. Er worden verschillende varianten onderzocht en gekeken wat het beste is voor alle wintersporters. Op ORF staat dat de deelstaat Salzburg eind volgende week met meer informatie komt!

Lees ook: Deze winter vanuit Salzburg gratis met het OV naar skigebieden

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in