Nieuwsalert per mail ontvangen

Vergunning nieuwe skiliften voor grootste skigebied Centraal Zwitserland gegeven

De Egyptische miljardair Samih Sawiris heeft weer goede stappen gezet in het realiseren van zijn project dat in totaal 450 miljoen euro kosten met zich mee brengt. Er zijn namelijk vergunningen verstrekt voor het bouwen van twee nieuwe stoeltjesliften en een gondellift Andermatt-Nätschen-Gütsch. Hiermee verloopt het samenvoegen van de skigebieden Andermatt en Sedrun volgens plan en lijkt alles voor 2020 gerealiseerd te gaan worden.

Deze nieuwe investeringen zijn onderdeel van het investeringsplan van circa 450 miljoen euro waar Samih Sawiris in juli 2015 mee naar buiten kwam. Om in de toekomst de concurrentie aan te kunnen met de grotere skigebieden in Europa moet het gebied investeren en de Egyptische ondernemer onderneemt daarom actie. De verbinding tussen Andermatt en Sedrun is een belangrijke stap richting het verbeteren van de concurrentiepositie. Hiermee worden zij namelijk het grootste skigebied in Centraal Zwitserland en zetten zichzelf goed op de kaart.

Zie het onderstaande bericht dat wij in juli 2015 hierover publiceerden:

Egyptische ondernemer investeert circa €450,- miljoen in Zwitsers skigebied Andermatt

Later dit jaar zijn de eerste bouwwerkzaamheden voor de nieuwe achtpersoons gondellift van Andermatt via Nätschen naar het bergstation op de Gütsch gepland. Niet alleen de bouw van de lift is hier noodzakelijk, ook wordt hier een tunnel gebouwd en moeten er meerdere hellingen voorzien worden van sneeuwkanonnen. Met de toestemming van de overheid kan de zespersoons stoeltjeslift onder de Stafel-Gütsch gebouwd worden en in winterseizoen 2016-2017 al in gebruik genomen worden. 

OOK INTERESSANT: Porsche ontwerpt nieuwe skilift voor Zwitsers skigebied

Gedurende het totale project van de Egyptenaar worden 14 nieuwe liften gebouwd. Hiermee worden de gebieden Andermatt en Sedrun samengevoegd en wordt er 120 km extra pistes gerealiseerd. Met deze extra pistenkilometers wordt het het grootste skigebied van Centraal-Zwitserland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in