Nieuwsalert per mail ontvangen

Vergunning ingediend voor bouw Dorfbahn Gerlos

Het project loopt al een lange tijd, maar de vergunning voor een tweede beginstation in Gerlos is ingediend. De nieuwe gondellift, de Dorfbahn Gerlos, zal in het centrum van Gerlos starten en bestaan uit twee gedeeltes. De wintersporters kunnen dan lopend naar het dalstation om vervolgens met de lift te eindigen bovenaan de Ebenfeld X-press stoeltjeslift. Door deze nieuwe skilift hoeven er minder bussen ingezet te worden en zal het overige verkeer minder hinder hebben van files.

Het beginstation zal gebouwd worden ter hoogte van Hotel Gaspingerhof. Hierbij zal een groot skidepot gerealiseerd worden en worden de wintersporters in twee etappes naar het eindstation gebracht. Het eindstation van de Dorfbahn Gerlos bevindt zich ter hoogte van het eindstation van de Ebenfeld X-press stoeltjeslift. Het middelstation zal ter hoogte van restaurant de Rossl Alm gestationeerd worden. Hiermee wordt meteen de wachtrij bij de Ebenfeld X-press verkort en is er een snellere verbinding naar Zell am Ziller.

Foto: Facebook Franz Horl

Als er goedkeuring gegeven wordt voor het project zal de gondellift in de winter van 2016-2017 helemaal in gebruik genomen worden.

Bron: Franz Horl (politicus)

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in