Nieuwsalert per mail ontvangen

Verbinding skigebied Schlick 2000 en Axamer Lizum tegengehouden

Het samengaan van de skigebieden Schlick 2000 en Axamer Lizum door middel van een kabelbaan over de Kalkkogel schendt de Alpenovereenkomst. Dit heeft de overkoepelende Alpen milieu organisatie CIPRA laten weten. Dit is verassend, omdat eerder werd aangegeven dat het project juist overeenkwam met de Alpenovereenkomst. De kabelbaan zou namelijk het beschermde gebied waar de kabelbaan overheen zou gaan drastisch aantasten.

Omdat de natuur er te veel onder zou gaan lijden valt dit onder schending van de Alpenovereenkomst. “Er is een duidelijke zaak wanneer de kabelbaan toch aangelegd gaat worden over de Kalkkogel,” aldus Peter Hasslacher, voorzitter van de CIPRA Oostenrijk. De gebieden staat de zware taak om deze argumenten te weerleggen zodat de verbinding tussen beide skigebieden werkelijkheid wordt.

Skigebied Schlick 2000 is onderdeel van het Subaital en is klein van formaat. De FIS afdaling van 2.240 meter is voor veel wintersporters de reden om dit skigebied te bezoeken. Skigebied Axamer Lizum is meer een centraal skistation dan dat het een wintersportdorp is. Veel wintersporters parkeren hun auto op het parkeerstation en stappen direct de skilift in.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in