Nieuwsalert per mail ontvangen

Verbinding Flachau en Zauchensee langste 3S verbinding ter wereld

De skiliftmaatschappijen van de skigebieden Flachau en Zauchensee hebben de langste 3S gondellift ter wereld in de planning staan. Met deze verbinding kunnen de skigebieden de Europese concurrentie aan en voldoen zij aan de wensen en eisen van de wintersporters in de gebieden. Als alles volgens planning verloopt dan is de nieuwe lift binnen drie jaar gerealiseerd.

Wintersportliefhebbers willen tegenwoordig sneeuwzekerheid en de mogelijkheid om veel pistekilometers te maken. Het is voor de twee skigebieden dan ook een logische stap om een nieuwe verbinding te realiseren. De gondellift zal naar verwachting circa zeven kilometer lang worden en een hoogte bereiken van 300 meter boven de Tauernautobahn. De twee skigebieden kennen al een lange samenwerking. Zo vierden beide skigebieden onlangs hun 50ste jubileum en zien zij de realisatie van de nieuwe skilift als een verdere versterking van de skigebieden. De lift bevat 68 cabines die 3.000 personen per uur kunnen vervoeren.

De aansluiting van beide skigebieden wordt gerealiseerd door de grootste 3S gondellift ter de wereld. De lift heeft door de moderne technologie een laag energieverbruik. Windsnelheden tot 120km/h zou de lift aan moeten kunnen. De verbinding biedt zowel voordeel voor het skigebied als voor de complete omgeving. De bouw van het project moet voor 5.000 extra banen in de omgeving gaan zorgen. Daarnaast heeft de nieuwe lift het voordeel dat er minder skibussen ingezet hoeven te worden wat de infrastructuur aanzienlijk verbetert.

Bekijk hier de persconferentie over de nieuwe 3S gondellift.

Gondellift Flachau Zauchensee

Zo zien de cabines eruit

Locatie waar de lift een hoek maakt

Locatie waar de lift een hoek maakt

Ligging in Zauchensee

Ligging in Zauchensee

Ligging in Flachau

Ligging in Flachau

 

Gondellift Flachau Zauchensee

Pistekaart met nieuwe verbinding

Gondellift Flachau Zauchensee

De gondellift gaat over de Tauernautobahn

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in