Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verbier blijft bij Les Quatre Vallées

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het leek er een paar maanden terug op dat het skigebied Les Quatre Vallées het dit jaar zonder Verbier zou moeten doen. Reden: de verdeling van de skipasopbrengsten. Wintersporters kunnen gelukkig weer gerust ademhalen, want onlangs is er weer een overeenkomst getekend tussen de dorpen. De komende 18 jaar werken de dorpen nu in ieder geval nog samen.

De bureaus voor toerisme in de betrokken plaatsen zeggen allen blij te zijn met de samenwerking. De periode van onzekerheid heeft niemand goed gedaan. “Onder de touroperators, lokale bevolking en toeristen was de reactie heftig”, vertelt Joel Sciboz van de VVV van Verbier. “Gelukkig kunnen we nu onze klanten en huiseigenaren geruststellen.”

Voor de toeristische sector komt het besluit voor een hernieuwde samenwerking net op tijd of net te laat. De boekingen lopen achter ten opzichte van de vorige jaren en het is nog maar de vraag of het geslagen gat is in te halen. Nadine Ruchti van de VVV in Veysonnaz erkent het probleem: “Het moeilijkste was de afgelopen tijd om de touroperators alsnog naar Les Quatre Vallées te krijgen, zelfs zonder de aansluiting van Verbier. Ik denk dat we een aantal van onze klanten hebben verloren deze winter.”

Maar laten we het zonnig inzien, wellicht is het voor de toeristen die al wel geboekt hebben iets rustiger op de piste.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in