Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veertig personen uit skilift gered in Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor veertig wintersporters verliep de wintersportdag gisteren iets minder voorspoedig als gehoopt. Vanwege een defecte skilift moesten zij door reddingsteams uit de skilift gehaald worden. Een reddingsoperatie die in totaal drie uur in beslag heeft genomen en voor spannende momenten heeft gezorgd. Het voorval gebeurde in het Oostenrijkse Mitterbach am Erlaufsee.

De oorzaak van de defecte skilift was een fout in het remsysteem. Hierdoor ging de rem kapot en blokkeerde de skilift compleet. Er was dan ook geen beweging meer in de skilift te krijgen waardoor de inzittende met reddingshelikopters naar beneden gehaald moesten worden. Een ervaring die je niet elke dag meemaakt. 

De omstandigheden tijdens de reddingsoperatie waren verre van ideaal. Het was op het moment erg koud waardoor vier personen afgevoerd moesten worden met onderkoelingsverschijnselen. De overige slachtoffers kwamen met de schrik vrij en hebben hun vakantie zorgeloos en met een mooi verhaal voor op verjaardagen kunnen hervatten. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in