Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel sneeuwval in de Alpen verwacht vandaag

Eerder deze maand spraken wij al over sneeuwbuien in de Alpen, maar deze week zal dan voor het eerst in het seizoen 2012-2013 veel sneeuw gaan vallen. Hierbij kan er in sommige gebieden aan de noordkant van de Alpen hevige sneeuwval verwacht worden. De sneeuwgrens in de Oostenrijkse gebieden zal dalen tot de 900 meter lijn. In de Franse Alpen ligt deze grens op circa 1.200 meter en in de Zwitserse gebieden zal de grens schommelen rond 1.300 meter. Grotendeels zullen de hoger gelegen dalen bedekt worden met een witte deken met de eerste sneeuwval van dit seizoen. Hoeveel centimeter sneeuw zal er gaan vallen?

Gisteravond is de neerslag in sommige Alpen gebieden al begonnen. De GFSOOu heeft een optimtisch verwachtingspatroon gecreëerd voor de westelijke hoofdkam van Oostenrijk. De eerste voorspellingen kwamen neer op circa 42 cm. Er mee rekening houdend dat er iets te optimistisch gedacht is, kan er zeker 30 cm sneeuw verwacht worden.

Jammer genoeg zal de sneeuw aan het einde van de dag weer verdwijnen door een stijgende temperatuur in de loop van de dag.

Voor veel wintersport liefhebbers begint het winterseizoen pas rond 10 november. In veel skigebieden zullen rond die datum de sneeuwkanonnen hun werk gaan doen en er voor zorgen dat er een goede basis laag aanwezig is.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in