Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel ongelukken op de pistes vanwege milde omstandigheden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De huidige weersomstandigheden zijn verre van ideaal en kunnen gevaarlijk zijn. Dankzij de warme temperaturen is het sneeuwdek onvoorspelbaar, met ijzige en zachte stukken op de pistes. Afgelopen weekend kwam de pisteredding meerdere keren in actie, ook raakten er verschillende wintersporters gewond op de piste. In Sölden gebeurden er gisteren in een paar uur tijd zes verschillende ongelukken.

Pisteredding veelvuldig in actie in Sölden

Er was nauwelijks tijd voor rust op zondag voor de pisteredding in Sölden. Tussen 10.50 uur en 14.20 uur vonden er zes verschillende ongelukken plaats op de pistes in dit skigebied. De verwondingen van de wintersporters verschillen van licht tot zwaar. Er gebeurden meerdere botsingen op de pistes, waarbij wintersporters naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden met de helikopter. Rond 11.20 uur gebeurde er ook een ongeluk waarbij een Nederlander betrokken was. Bij de Giggijoch kwam een 20-jarige Nederlandse skiër in botsing met een Duitse snowboader. De Nederlandse is met ernstige verwondingen naar het dal gebracht door de pisteredding.

Een andere Nederlander verloor later op de dag de controle over zijn ski’s bij de Gaislachkogel. Hij botste tegen een bord aan de rand van de piste en liep verwondingen op. Na behandeling op de piste werd hij naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Wees voorzichtig!

Ook in veel andere skigebieden in de wintersportlanden worden ongelukken gemeld. Vrijwel allemaal te danken aan de pistecondities. Er ligt relatief weinig sneeuw voor de tijd van het jaar en daardoor zijn niet alle pistes even breed als normaal en niet alle pistes zijn open. Op de open pistes is het daardoor drukker. Daarnaast zijn de pistes ’s ochtends hard opgevroren en ’s middags juist papperig vanwege de hoge temperaturen. Ideale omstandigheden voor ongelukken dus.

Gewaarschuwd mens telt voor twee

Een nieuwe, drukke wintersportweek staat voor de deur. In de Alpen valt er de komende dagen op sommige plekken sneeuw, maar lang niet overal. Dat betekent dat de pistecondities plaatselijk wel iets verbeteren, maar op veel plekken blijft voorzichtigheid geboden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus deel dit bericht even met je mede-wintersporters voordat zij de piste op gaan. En lees vooral even:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in