Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel Nederlandse wintersporters met slechte skibril op pad

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Uit onderzoek van het Oogfonds is gebleken dat meer dan de helft van de wintersporters de ogen onvoldoende beschermen tegen de scherpe zon. Zo is gebleken dat een groot deel dezelfde bril opzet tijdens de wintersportvakantie als in de zomervakantie. Het onderschatten van de juiste bescherming voor de ogen gebeurd bij een groot deel van de Nederlandse wintersporters.

In de bergen is de uv-straling veel sterker dan in de zomer waardoor het risico op ernstig oogletsel bij het niet dragen van een bril flink toeneemt. Een speciaal gemaakte zonnebril/skibril is dan ook noodzakelijk voor de wintersportvakantie. “Om de kans op ernstige oogziektes te voorkomen is het dragen van een juiste skibril van essentieel belang. Dit voorkomt klachten op latere leeftijd”, aldus Edith Mulder van het Oogfonds. 

De aandoening die je kan oplopen is het verslechteren van het gezichtsvermogen. Het welbekende sneeuwblindheid is een veel voorkomende voorval. Hierbij ontsteekt het hoornvlies en krijg je enorm dikke en rode ogen. Zorg er dus voor dat je je goed laat adviseren over de juiste skibril. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in