Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel lawines in de Ötztaler Alpen

De hevige sneeuwval van vorige week heeft voor verschillende lawines gezorgd in de Ötztaler Alpen. Zaterdag werden vijf freeriders tot aan het hoofd begraven in een lawine en zondag werden drie wandelaars verrast door een lawine.

Een groep van negen freeriders bevonden zich zaterdag buiten de geprepareerde piste in het skigebied Rettenbachferner. Hierbij werd een 50 meter brede lawine losgemaakt, waarbij vijf leden van de groep bedolven werden onder de sneeuw. Een persoon raakte gewond bij de knie en de overige konden door kameraden vrij gemaakt worden. De groep was uitgerust met professionele apparatuur waardoor er snel gehandeld kon worden.

Op zondag werden er drie mannen op een tour naar een noordelijke muur van 3.768 meter meegenomen door een lawine van ongeveer 100 meter. De hulpdiensten hebben aangegeven dat de klimmers niet helemaal begraven werden. Een van hen werd met een gewonde knie afgevoerd door een reddingshelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Zams.

Volgens de lawinediensten zijn de grootste risico in de gebieden boven de 2.800 meter hoogte. Voor bij de belangrijkste Alpenhoofdkam en Oost-Tirol worden als risico gebieden beschouwd. De onstabiele sneeuw wordt als belangrijkste oorzaak gezien van het grote lawine gevaar.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in