Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel animo voor opleiding tot skileraar dit jaar

Snowlife

Wintersportredacteur

Nu de zomervakantie lang en breed voorbij is en er weer sneeuw is gevallen het afgelopen weekend, is het duidelijk te merken dat iedereen zin heeft in het komende winterseizoen. En dat geldt niet alleen voor het wintersportpubliek. Ook jongeren die de afgelopen jaren veelal binnenshuis hebben moeten doorbrengen, hebben overduidelijk zin in avontuur. Dat blijkt wel uit de grote animo die is er voor de opleiding tot skileraar, concludeert skilerarenopleiding Snowlife.

Opleiding tot skileraar

Skileraar worden is een droom voor vele jongeren. Geld verdienen met je passie, gezelligheid met leeftijdgenoten in het skilerarenhuis en een paar weken in je favoriete skigebied doorbrengen: het is niet voor niets een populaire keuze. Vooral nu veel jongeren een lastige periode achter de rug hebben, ziet Monique van skilerarenopleiding Snowlife de aanmeldingen binnenstromen: “Je merkt dat er weer veel meer vertrouwen is in komende winter. Veel jongeren kiezen nu bewust voor een tussenjaar en melden zich aan om skileraar te worden. Na twee jaren van lockdowns en maatregelen, kan ik me ook goed voorstellen dat ze behoefte hebben in een leuk avontuur in het buitenland!”

Aanmeldingen stromen binnen

Hoewel de opleiding tot skileraar altijd al populair was onder jongeren, ziet Snowlife vooral nu de aanmeldingen binnenstromen. Er zijn zelfs zoveel inschrijvingen, dat Snowlife meer opleidingsweken organiseert dan normaal. “Omdat er zoveel animo voor de opleidingen is, zijn de plekken dit jaar veel vroeger gevuld dan afgelopen jaren. Om de laatste kandidaten toch de kans te geven om mee te gaan, hebben we nog een nieuwe opleidingsgroep ingepland in Obertauern. Er zijn ook nog een aantal skischolen die skileraren zoeken voor komende winter en die willen we natuurlijk ook graag helpen”, aldus Monique.

Ook interessant: 6 vacatures in een bekend skigebied

Opleidingsweek in Obertauern

Voor wintersportliefhebbers die ook dromen van een (bij)baan als skileraar, heeft Snowlife een extra opleidingsweek ingepland in het Oostenrijkse Obertauern waar je je nog voor kunt aanmelden. Waarom er voor deze bestemming is gekozen, is niet zo gek volgens Monique: “De keuze voor Obertauern was snel gemaakt, want we zijn hier in Corona (lockdown)tijd ook geweest. Vanuit het hotel van de opleiding stap je zo de piste op en het is een sneeuwzeker gebied. Ze openen zelfs al op 17 november en wij starten daar dan op 26 november t/m 7 december.”

Over Snowlife

Veel studenten nemen een tussenjaar om het avontuur aan te gaan in de bergen of dromen van een bijbaantje in de sneeuw. Maar om skileraar te worden heb je wel een papiertje nodig. Hoe krijg je dat voor elkaar? En waar moet je beginnen? Er zijn verschillende aanbieders die opleidingen en cursussen tot skileraar aanbieden. Snowlife organiseert trajecten die jou helemaal klaarstomen voor een baan als leraar in de sneeuw. Dat begint bij een uitgebreide introdag in Nederland met training, een volledige opleidingsweek in de Alpen inclusief onderdak en liftpas én baangarantie in een mooi skigebied. Na de opleiding ontvang je een erkend certificaat (Anwärter) waarna je bevoegd bent om zowel beginners als lichtgevorderden les te geven.

Lees ook: Werken in de sneeuw: skileraar word je zo!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in