Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vandaag gaat de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 in bedrijf

© Leitner

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Over een paar uur is de officiële opening van de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000. In dit skigebied in het Stubaital is een sleeplift vervangen door een gondellift. Een flinke verbetering die voor alle wintersporters voordelen met zich meebrengt. Vorige week ging het skiseizoen van start in het skigebied en vanaf vandaag kun je dus in de nieuwe Galtbergbahn stappen in Schlick 2000.

Nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000

De oude sleeplift uit 1961 heeft plaatsgemaakt voor een gloednieuwe gondel in Schlick 2000. In juni begon de bouw van de nieuwe Galtbergbahn in het skigebied en vandaag wordt de 10-persoons gondel opgeleverd. Wat er naast de grote metamorfose van de lift nog meer is veranderd? Het traject van de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 is iets anders zijn dan je gewend bent. Het dalstation ligt nu vlak onder de Froneben Alm en het bergstation bij de Galtalm op 1760 meter hoogte. Daarnaast is de nieuwe lift een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid. Dankzij het nieuwe aandrijvingssysteem wordt er 9% meer energie bespaard in vergelijking met de oude lift. De totale investering voor de nieuwe Galtbergbahn in Schlick 2000 bedraagt ongeveer € 11 miljoen!

Skiseizoen op 2 december van start

Sinds afgelopen weekend kun je weer afdalen in Schlick 2000. Dagelijks zijn meerdere pistes en liften geopend voor de wintersporters. Vandaag kun je stappen in 7 liften en skiën/snowboarden op 20 pistes, wat goed is voor ongeveer 17 kilometer aan afdalingen. Ben je vandaag in het skigebied voor de officiële opening van de nieuwe Galtbergbahn om 11.30 uur? Dan wensen we je veel plezier in de hypermoderne nieuwe lift. Zo niet, dan kun je meekijken naar de situatie van vandaag via deze actuele beelden uit het Stubaital:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in