Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Vanaf vrijdag registratieplicht bij inreizen Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Reizen naar Oostenrijk wordt vanaf aanstaande vrijdag lastiger. Iedereen die vanaf 15 januari 2021 het land binnenkomt, moet zich eerst vooraf online registreren. Ook blijft de quarantaineplicht van 10 dagen van kracht voor mensen die uit een risicogebied komen.

Quarantaine én registratieplicht

Vanaf vrijdag 15 januari wordt reizen naar Oostenrijk aan banden gelegd. Op een aantal uitzonderingen na, is iedereen verplicht zich eerst vooraf online te registreren. Naast je eigen gegevens moet je ook noteren waar je in Oostenrijk verblijft en hoe lang. Het formulier moet je bij de grens laten zien en kun je straks hier downloaden. Sinds 19 december 2020 geldt er een quarantaineplicht voor iedereen die uit een risicogebied komt en in Oostenrijk wil verblijven. Je dient na binnenkomst in het land 10 dagen in quarantaine te gaan. Deze quarantaine kun je verkorten door een negatieve test na 5 dagen. De quarantaineplicht blijft voorlopig ook van kracht.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op de hierboven genoemde regels. Mensen die op doorreis zijn naar een ander land hoeven zich niet vooraf te registreren om door Oostenrijk te mogen rijden. Ook vervalt voor hen de quarantaineplicht. Hetzelfde geldt voor mensen die het land binnenkomen voor werk of een onvoorziene familiebijeenkomst, zoals een begrafenis of een ernstig ziek familielid.

Verder is er op dit moment een lijst met 10 landen die door het lage besmettingsaantal vrijgesteld zijn van de quarantaineplicht. Nederland hoort daar niet bij. Het gaat hier onder andere om Finland, Noorwegen, IJsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Mensen uit deze landen moeten zich wel registreren.

Oranje reisadvies

Voor ons staat het reisadvies voor Oostenrijk nog altijd op oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een wintersport of andere vakantie hoort daar helaas niet bij. Daarnaast heeft de regering het dringende advies gegeven om tot half maart niet op vakantie naar het buitenland te gaan.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in