Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf morgen kun je wintersporten in Styrn sommerski in Noorwegen

© Styrn Sommerski / Emil Erisson

Wintersportredacteur

Er zijn verschillende plekken in Noorwegen waar je de ski’s onder kunt binden in de zomermaanden. Zo kun je bijvoorbeeld skiën in Fonna Glacier Ski Resort, Gladhøppigen Sommerskicenter en Styrn sommerski. De laatste van dit drietal opent vervroegd morgen, op 25 mei!

Styrn sommerski

Het Noorse skigebied Styrn sommerski ligt op de Strynefjellet, tussen Stryn en Gudbandsdalen in het westen van Noorwegen. Jaarlijks opent het skigebied eind mei/begin juni voor zomerskiërs. Er is een stoeltjeslift die je naar 1300 meter hoogte brengt op de gletsjer. Verder kun je ook nog tijdens enkele weken in het skiseizoen gebruikmaken van de optie om te catskiën. Hierbij word je door een sneeuwmobiel/sneeuwscooter/pistenbully de berg opgetrokken en kun je in het vrije terrein afdalen. In Styrn sommerski word je op deze manier naar 1850 meter gebracht. Het hele gebied heeft maar één gemarkeerde piste, de rest van het skigebied is beschikbaar voor off-piste skiën.

Alleen open in de zomer

Styrn sommerski is alleen geopend in de zomer omdat in de winter de toegangsweg niet sneeuwvrij wordt gehouden. Door de ligging valt er te veel sneeuw om het skigebied begaanbaar te maken. De maanden april en mei worden gebruikt om de toegang te herstellen voor de zomergasten. Dan is het skigebied meestal geopend vanaf eind mei/begin juni en in bedrijf tot eind oktober. Morgen is de allereerste officiële skidag voor 2024 in Styrn sommerski. De openingsdatum is een weekje vervroegd door de omstandigheden.

Een blik in het skigebied

In de zomer naar Noorwegen

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden! Naast het skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in Noorwegen. Je kunt hier namelijk goed hiken, mountainbiken, trailrunnen en genieten van de oogverblindende natuur.

› Via TUI kun je verschillende reizen naar Noorwegen boeken!
› Ook Sunweb heeft veel opties!

 

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in