Nieuwsalert per mail ontvangen

Van -4°C naar +16°C in Oostenrijk

Sankt Johann Im Pongau op 12 oktober (Foto: Pascal/Powderbeast)

De afgelopen dagen was het feest in Oostenrijk. Een prachtig laagje, of zeg maar laag, op de gletsjers met vervolgens heerlijk weer. De temperaturen waren laag, maar dat gaat veranderen en drastisch ook.

Iedere morgen als ik weer wakker word kijk ik door mijn raam en zie ik de 2100 meter hoge berg de Heukareck die mij steeds weer een goed beeld geeft van de sneeuwgrens. Deze berg fotografeer ik meestal met mijn telefoon om vervolgens de oudere foto’s te vergelijken en te bepalen op welke hoogte de sneeuwgrens nu ligt. Nu ik in Oostenrijk woon ben ik steeds meer bewust van wat het weer doet. Het ene moment is het heerlijk weer om te wandelen en binnen 24 uur kan het dus ook in één keer goed sneeuwen. Dit was ook afgelopen weekend goed te zien toen wij heerlijk een dagje zijn gaan skiën en snowboarden op de Kitzsteinhorn.

Heukareck berg (Foto: Pascal/Powderbeast)

De bovenstaande beelden zijn misschien voorlopig wel de laatste echt winterse beelden die ik gemaakt heb in Oostenrijk. Het gaat namelijk toch weer warmer worden in de Oostenrijkse Alpen. Dit weekend worden er zelfs temperaturen verwacht van rond de 16 graden Celsius. Dit zegt gelukkig natuurlijk nog niets over de aankomende winterperiode, maar dat het echt herfst is in Oostenrijk is wel een feit.

schermafbeelding-2016-10-13-om-11-28-27

Weerkaart Alpen voor zaterdag 15 oktober (Snowplaza.nl)

Op deze bovenste foto van 12 oktober is het weer al opgeklaard en komt de zon weer door. Ik denk dan ook dat deze mooie laag sneeuw helaas over een paar dagen weer weg is! Op Instagram kun je dit aankomend weekend zien wat er nog van de sneeuw over zal zijn. Dus wordt vervolgd… Ik ga dit weekeinde weer volop foto’s maken in de natuur zodat jullie een goed beeld krijgen van de herfst in Oostenrijk.

Pascal is eigenaar van Powderbeast. Via zijn Instagram account vind je zijn laatste foto’s uit Oostenrijk.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in