Nieuwsalert per mail ontvangen

Val Thorens vervangt Moraine stoeltjeslift

Goed nieuws voor Val Thorens gangers, daar wordt de Moraine vervangen. Als je wel eens in de 360 Bar in Val Thorens geweest bent dan weet je ook meteen over welke lift we het hebben. De Moraine is een van de stoeltjesliften die net onder de bar begint namelijk. In de plaats van de lift komt een 10-persoons gondel.

Télécabine de la Moraine

In 1991 werd de Télésiège de la Moraine neergezet die sindsdien gebruikt werd door vele wintersporters. Op koude dagen werd de lift door de snijdende wind echter het liefst gemeden. Daarom is besloten de lift te vervangen voor een comfortabele warme gondel. De nieuwe Télécabine de la Moraine wordt vervangen voor een 10-persoons gondel van de fabrikant Doppelmayr. Met de vervanging van de lift is een bedrag van zo’n 14 miljoen gemoeid. Enkele feiten:

  • Capaciteit: 2.800 personen per uur
  • Snelheid: 6 m/s
  • Hoogte dalstation: 2350,10 m
  • Hoogte bergstation: 2816 m
  • Hoogteverschil: 465,90 m
  • Reistijd: 6 minuten en 50 seconden
  • Aantal palen: 17
  • Aantal gondels: 76

Schetsen nieuwe gondel

Echte animaties van de nieuwe gondel hebben we nog niet onder ogen gekregen, enkel de schetsen. Het mag duidelijk zijn dat het een zeer moderne gondel wordt met net zo moderne stations. Dit ziet er goed uit toch?

Laatste keer genieten van de oude lift

Vorige winter kon je voor het laatst genieten van een ritje in de oude stoeltjeslift, maar gelukkig hebben we YouTube. Hieronder een video van een ritje in de Moraine stoeltjeslift. Geniet er nog maar even van en denk aan die frisse wind door je haren. Vanaf komende winter zit je namelijk lekker uit de wind.

De lift is naar verwachting gewoon op tijd klaar voor het komende winterseizoen. Wij wachten het af!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in