Nieuwsalert per mail ontvangen

Vakantiegangers vermist in Mayrhofen en Sölden

Wat doet de bergredding in de zomer vraag je je af? Geen skiërs redden, maar wandelaars en bergbeklimmers. Dit weekend hebben de bergredders uit Mayrhofen en Sölden het druk (gehad) met het zoeken van vermiste vakantiegangers. 

Vermiste Duitser in het Zillertal

In het Zillertal is zaterdag een zoekactie opgetuigd naar een 79-jarige Duitser. De man was vrijdag aan het wandelen op de Ahorn met een wandelgroep en ging rond 12.30u alleen met de Ahornbahn naar het dal. Van daaruit was het de bedoeling dat hij naar zijn onderkomen zou lopen, maar daar is hij niet aangekomen. Een grote zoekactie met daaraan deelnemend de alpine politie, de bergredding en zelfs de vrijwillige brandweer was het gevolg.

Zaterdagavond werd de bejaarde man zittend op de trap van het kantoor van de bergredding gevonden. De man zou de hele nacht en dag door het Zillertal hebben gelopen, omdat hij z’n oriëntatie verloren was. Door de politie werd hij naar zijn vrouw gebracht. Wij zijn benieuwd of hij niet gewoon lekker de kroeg in is gegaan en daar een mooie dame uit het Zillertal heeft opgepikt.

Vermiste Oostenrijker in Sölden

In Sölden is nog steeds een zoekactie aan de gang. In de achterste Ötztaler Alpen wordt gezocht naar een 60-jarige bergbeklimmer die donderdag in zijn eentje ging klimmen. Toen de man niet op zijn werk verscheen werd hij als vermist opgegeven. De man uit Innsbruck werd vandaag met een helikopter gezocht, maar die zoektocht werd vanmiddag vanwege het slechte weer afgebroken. De bergredding en alpine politie zijn nog wel op zoek, zo meldt de ORF.

Bouwupdate: Giggijochbahn in Sölden

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in