Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vader (49) na gondelongeluk in Hochoetz eindelijk buiten levensgevaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er is hoopvol nieuws over het dramatische gondelongeluk in Hochoetz dat op 9 januari plaatsvond. Een Deense familie, die tijdens het ongeval ernstig gewond raakte, heeft een lichtpuntje te vieren. De vader van de familie, die het zwaarst getroffen was, is uit zijn kunstmatige coma ontwaakt en wordt binnenkort naar Denemarken overgebracht voor verdere behandeling.

Gondelongeluk

Het tragische incident gebeurde toen een gondel met de Deense familie door omgevallen bomen van de kabel werd gerukt en van een hoogte van ongeveer 10 tot 12 meter in ruig terrein terechtkwam. De 49-jarige vader, die kritieke verwondingen opliep en wiens toestand enige tijd als levensbedreigend werd beschouwd, is nu buiten levensgevaar. De kliniek in Innsbruck bevestigde dat de man wakker is en zich bewust is van zijn omgeving. Hij wordt op vrijdag met een gespecialiseerde ambulancevlucht naar Denemarken overgebracht.

Andere familieleden al uit het ziekenhuis

De andere familieleden die ook bij het ongeval betrokken waren – de 19-jarige dochter, de 20-jarige zoon, en de 46-jarige broer van de man – hebben de ziekenhuizen in Innsbruck en Zams al kunnen verlaten. Hun thuisvluchten waren gepland voor afgelopen woensdag en donderdag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in