Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

UPDATE: Nog steeds op zoek naar slachtoffers in Les 2 Alpes

Archiefbeeld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het drama dat zich in Les 2 Alpes afspeelt is nog niet ten einde. Nog steeds wordt er gezocht naar mogelijke overlevenden, maar de kans dat er iemand levend onder de lawine vandaan komt is nihil. Daarom een korte update.

Slachtoffers
Het eerste slachtoffer is een meisje een meisje van 16 jaar, dat door de bergredding gevonden werd. Een van haar groepsgenoten, een jongen, werd onder de lawine vandaan gehaald met een hartstilstand. Hij werd vervoerd naar het universitaire ziekenhuis in Genoble waar hij uiteindelijk dood verklaard werd. Het derde slachtoffer is een Oekraïense. Zij maakte geen deel uit van de groep. Geen enkel lid van de groep was uitgerust met een lawinepieper.

Zoektocht
Op dit moment wordt niet meer gezocht naar wintersporters uit de schoolgroep, zij zijn allemaal geïdentificeerd. De zoektocht gaat daarom verder naar wintersporters die niet bij de groep hoorden. Op de gesloten piste waar het ongeluk gebeurde waren volgens ooggetuigen al de hele dag mensen aan het skiën.

President
Ook president François Hollande trok zich het incident aan. Volgens hem heeft het de “solidariteit van de gehele natie.” Hollande sprak zijn oprechte deelneming uit.

Wij hopen dat iedereen terecht is en dat de 200-300 man die op de been zijn voor niets aan het zoeken zijn.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in