Nieuwsalert per mail ontvangen

UBAK lawine-airbag beschermt ook het hele hoofd!

Innovatie en ontwikkeling is voor een merk een belangrijk onderdeel om onderscheidend te blijven ten opzichte van de concurrentie. Het seizoen is zo goed als voorbij en alle wintersportzaken beginnen weer met de inkoop voor het nieuwe seizoen. Zeker na de gebeurtenissen rond Prins Friso, is de lawinerugtas een belangrijk onderdeel geworden van de wintersportuitrusting en heeft  het product enorm aan populariteit gewonnen. Veel wintersporters denken met het dragen van de lawinerugtas een 100 procent garantie te hebben om een lawine te overleven. Afgelopen seizoen hebben wij in meerdere artikelen proberen duidelijk te maken dat het dragen van een lawinerugtas de overlevingkans vergroot, maar de kans op overleven nog steeds zeer klein is. De lawinerugtas zorgt er voor dat je naar het oppervlakte wordt gebracht door de enorme luchtzakken die uit de tas worden geblazen. Hierdoor verklein je de kans op verstikking onder de sneeuw, maar hiermee verklein je niet de kans dat je met je hoofd tegen een boom of steen aankomt tijdens de lawine. Om dit risico ook te verkleinen heeft UBAK een lawinetas op de markt gebracht die tijdens een lawine het hoofd beschermt tegen langskomende objecten. 

Alle lawine veiligheidsproducten zoals, schep, sonde, airbags en ademhalingshulpmiddelen zorgen er voor dat verstikking of ingravingen voorkomen worden. Maar verstikking onder een lawine is niet de enige doodsoorzaak van lawines. Het Canadese Lawine Centrum heeft namelijk onderzocht dat 30 procent van de lawine-ongevallen veroorzaakt wordt passerende objecten zoals stenen, bomen, etc.

Om ook deze risico’s zo klein mogelijk te maken heeft UBAK een tas op de markt gebracht met een schouderharnas. Het harnas omvat een heupband met aan de romp een haak die gebruikt kan worden bij een helikopterredding. Naast dat de airbag makkelijk is voor de hulpdiensten zorgt het ook voor bescherming van het hoofd, gezicht en luchtwegen.

Bij het trekken van de pin wordt direct de nek, zijkanten van het hoofd en gezicht beschermt tegen stenen en bomen. Het zorgt ook direct voor dat er een ademende zak wordt gevormd waardoor het inademen van sneeuw tijdens de lawine voorkomen wordt.

De airbag is vanaf €550,- te koop in de winkels (US$720,-).

Zo zie je maar weer dat ook de producten in de lawineprefentiemarkt blijven ontwikkelen en de overlevingskans bij een lawine steeds groter wordt. Het lijkt er steeds meer op dat we langzamerhand richting een jas gaan waar alle preventiemiddelen bij inbegrepen zitten.

Blijf ondanks al deze voorzorgsmaatregelen voorzichtig met off-piste skien en ga met een gids op pad. De natuur is onvoorspelbaar en van de natuur win je het nooit..

 

 

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in