Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tweede World Cup atleet tekent bij skimerk Van Deer

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Marcel Hirscher doet goede zaken met zijn eigen skimerk Van Deer. Vorige maand haalde hij de eerste atleet binnen die vanaf volgend World Cup seizoen met het merk skiet en deze week tekende de tweede skiër. Met de Noor Timon Haugan heeft Hirscher een veelbelovende wedstrijdskiër in zijn team. We zijn benieuwd welke prestaties hij volgend seizoen met het nieuwe skimerk gaat neerzetten!

Haugan tweede atleet op Van Deer ski’s

Het scoutingteam van Van Deer Ski heeft goede zaken gedaan. Ze hebben namelijk een tweede teamlid binnengehaald: Timon Haugan. De 25-jarige Noorse skiër heeft al verschillende keren laten zien dat hij in de top behoort. Zo behaalde hij een tweede en derde plek op de Noorse Kampioenschappen, eindigde hij al meerdere keren in de top 10 bij een World Cup wedstrijd en won hij een bronzen medaille bij de Olympische Winterspelen bij de team parallelwedstrijd. Daarnaast heeft Hirscher ook zelf nog met Haugan geskied in de World Cup, voordat hij zijn wedstrijdcarrière beëindigde. Hirscher vertelt aan Kleine Zeitung: “Toen ik nog actief was, merkte ik al dat Timon een zeer getalenteerde skiër is. Hij heeft potentie om op het podium te eindigen in zowel de slalom als de reuzenslalom.” Veelbelovende woorden en we zijn benieuwd naar komend World Cup seizoen!

Hirscher weer terug in het World Cup circuit

Naast de Noor skiet ook de Britse Charlie Raposo komende winter op Van Deer ski’s. Het zijn de eerste twee atleten die zich bij Hirscher en zijn team voegen. Hiermee zet de Oostenrijkse oud-wedstrijdskiër weer een stapje terug richting zijn vertrouwde wereldje. Even gingen de geruchten nog dat Hirscher zelf terug zou komen, aangezien hij als voorloper bij de Hahnenkammrennen startte eerder dit jaar. Maar dat bleef bij geruchten. Hirscher heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn ski’s zelf testte en op zoek ging naar verbeterpunten. Dat bleek ook toen het geval te zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in