Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tweede sneeuwdump Alpen in aantocht?

Wintersportredacteur

Eerder vandaag publiceerden wij prachtige foto’s van de huidige laag sneeuw in de Alpen van afgelopen weekend. We hebben een super weekend achter de rug en de voorspellingen geven aan dat er wellicht een tweede sneeuwdump in aantocht is. Wanneer? Volgens meteorologen kunnen we daar deze week nog op gaan rekenen.

Als het aan de weermannen van WePowder ligt komt er weer een sneeuwdump aan. Het noorden en noordwesten van de Alpen gaat vanaf woensdag worden voorzien van een nieuwe, verse laag sneeuw. De condities op de gletsjer van Zermatt en de gletsjers van Oostenrijk zijn om te dromen en worden dan ook aangeraden om te bezoeken de komende dagen. Vandaag en morgen staan de gletsjers in het teken van strak blauwe lucht en zonneschijn. Daarna gaat er weer een weersverandering plaatsvinden waarbij sneeuwval weer gaat overheersen.

Nog op zoek naar een leuke goedkope wintersport voor de kerstvakantie?

wepowder 

Op de kaart is te zien dat het noordwesten vanaf dinsdagavond wordt bestrooid met sneeuw. Bovenop de laag van afgelopen weekend resulteert dat in een verse basislaag voor de rest van het seizoen. Ook de Oostenrijkse skigebieden gaan profiteren van dit koufront, nog meer dan afgelopen weekend. De sneeuwgrens daalt naar alle waarschijnlijkheid ver onder de 1.000 meter, waardoor ook de lagergelegen skigebieden ondergesneeuwd worden. Dit is ook hard nodig, want veel Oostenrijkse skigebieden hebben de opening van de skigebieden begin december in de planning staan.

Als er weer updates verschijnen op het internet, dan informeren wij jullie direct over de sneeuwval die ons te wachten staat. Laat die sneeuw maar komen!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in