Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Twee personen vermist na afgebroken blok ijs en lawine in Grindelwald

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vlakbij de Mitellegihütte in Grindelwald in de Jungfrau Region zijn twee mensen, een man en een vrouw, meegesleurd door een lawine. Inmiddels is duidelijk dat beiden uit het Oostenrijkse Vorarlberg komen. De gevaarlijke omstandigheden in de regio maken de zoektocht erg lastig.

Twee personen vermist in Grindelwald

Op 14 augustus 2023 vlak na 14.30 uur kwam de melding van een lawine bij de Kantonale politie in Bern binnen. Twee personen zijn betrokken geraakt bij deze lawine en nu vermist. In Grindelwald is onmiddellijk een grote zoekactie naar de twee opgezet. Naast de politie kwam ook de bergreddingsdienst meteen in actie, met onder andere twee lawinehonden en meerdere helikopters. Tijdens de zoektochten is tot nu toe alleen klimmateriaal van de twee bergbeklimmers gevonden.

Zoektocht afgebroken

De zoektocht in Grindelwald naar de twee klimmers is, nadat de situatie werd beoordeeld, voorlopig afgebroken. De moeilijke omstandigheden maakten het onveilig om verder te zoeken. De kans dat meer ijs afbreekt is groot. Tot op heden zijn de twee Oostenrijkers dus nog altijd vermist.

Lawine door brok ijs

Hoe dit heeft kunnen gebeuren? Waarschijnlijk zijn de twee bedolven onder sneeuw en ijs, nadat er een ijsblok afbrak op de Jungfraujoch. Dit blok ijs heeft een lawine getriggerd. Inmiddels is duidelijk dat de twee bergbeklimmers onderweg waren naar de Mittellegihütte, voordat het ijs boven hen afbrak. Het incident vond plaats vlak bij het station Eismeer in Grindelwald, zoals wordt vermeld in een persbericht van de Kantonale politie Bern.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in