Nieuwsalert per mail ontvangen

Twee Duitse snowboarders overleden door lawine en verstikking

In de Oostenrijkse Alpen zijn gistermiddag twee snowboarders uit Duitsland overleden. De ene trapte een lawine los in Sölden en de ander viel in een kuil waarna hij werd bedekt met drie tot vier meter poedersneeuw. 

Lawine in Sölden
Drie mannen van een reisgezelschap waren rond 15.00u gistermiddag in off-piste onderweg op de Gaislachkogel met een hoogte van 3.056 meter. Nadat de 34- jarige Duitser vertrok, kwam er een lawine los die hem 200 meter heeft meegenomen. Zijn mede-skiërs alarmeerden de bergredding, maar het mocht niet baten. Doordat de man geen lawinepieper droeg werd hij pas na 1,5 uur gevonden. Hij lag een meter onder de sneeuw, maar kon toch geen luchtweg vrij krijgen.

Verstikking in Saalbach-Hinterglemm
Het vernederlandste gebied in het Salzburgerland heeft gistermiddag eveneens een Duitse man tot zich genomen. Volgens de politie was de 32-jarige Duitser met twee vrienden op pad die hem pas onderaan de run kwijt waren. Iets onder de Reiteralm viel hij in een kuil en werd direct bedolven met sneeuw. Pas na enige tijd werd hij gevonden door zijn vrienden en de gealarmeerde bergredding. Reanimatie hielp hem niet.

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in