Nieuwsalert per mail ontvangen

Twee doden na vliegtuigcrash in Loveland skigebied

Een eenmotorig vliegtuig crashte maandagmorgen in het Loveland skigebied in Colorado. De twee inzittenden overleefden de crash niet.

Foto: Bill McLaughlin

Foto: Bill McLaughlin

Het vliegtuig maakte een scherpe bocht naar links, maar verloor daarbij te veel hoogte. Het stortte vlakbij een stoeltjeslift neer, maar beschadigde die niet. De brand die ontstond breidde door snel ingrijpen van de brandweer niet ver uit.

Veel mensen zagen de vliegtuigcrash live vanaf de snelweg. Ooggetuige Rico Argentati was aan het hiken toen hij het vliegtuig naar beneden zag komen: “Ik zag direct dat het vliegtuig te laag hing toen het de vallei in vloog. Het maakte nog een 180 graden bocht naar links en toen zakte het achter een kam. Ik hoopte dat het vliegtuig nog snel genoeg kon optrekken voor de volgende kam, maar dat lukte niet. Ik zag ineens een flinke rookpluim omhoog komen.”

De vliegtuigcrash wordt nog verder onderzocht. Volgens de lokale politie was het vuur zo intens dat het staartnummer van het vliegtuig en de identiteit van de inzittenden lastig te achterhalen waren. Hieronder een videoverslag van 9NEWS.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in