Nieuwsalert per mail ontvangen

Tussenstand WK Freestyle Voss/Oslo

Van 5 tot 10 maart vinden de Wereldkampioenschappen freestyle skiën plaats in Noorwegen, wat betekent dat we nu ongeveer op de helft zijn. Tot nu toe zijn de prijzen verdeeld in de onderdelen moguls, halfpipe en aerials. Drie geweldige onderdelen om naar te kijken, maar die helaas nog maar weinig aandacht krijgen van de bekende media. Voor de komende dagen staan dual moguls, slope style en skicross op het programma. Hierbij een overzicht van de winnaars in de tot nu tot gehouden wedstrijden. 

Halfpipe
Foto door Agence ZoomHet niveau bij het eerste onderdeel van de WK lag uitzonderlijk hoog, misschien wel hoger dan verwacht. De double corks en 1080+ spins vlogen je vanaf de start om de oren. De winst bij de vrouwen ging naar Zwitserland en bij de mannen pakte de Verenigde Staten het goud. Dit is zijn de medaillewinnaars:

Vrouwen:
1. Virginie Faivre (SUI)
2. Anais Cadareux (FRA)
3. Anaya Onozuka (JPN)

Mannen:
1.David Wise (USA)
2. Torin Yater-Wallace (USA)
3. Thomas Krief (FRA)

Moguls
Foto's door Agence ZoomHet spectaculaire onderdeel waarbij buckels afgewisseld worden met sprongen is een misschien wel meer dan andere sporten een aanslag op je lichaam en een specialisme. De winnaar bij de vrouwen is geen onbekende, al won zij voor het laatst een wereldtitel in 2005, acht jaar geleden. Dit zijn beide top 3’s:

Vrouwen:
1. Hannah Kearney  (USA)
2. Miki Ito (JPN)
3. Justine Dufour-Lapointe (CAN)

Mannen:
1. Mikael Kingsbury (CAN)
2. Alex Bilodeau (CAN)
3. Patrick Deneen (USA)

Aerials
Of het echt skiën is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar dat het knap is kan niemand ontkennen. Het is een kruising tussen het skiën en turnen, waarbij de mooiste sprongen voorbij komen. Gisteren had iedereen al ingezet op de winst van het Chinese team en vandaag bleek dit een juist inschatting. Zowel bij de mannen als vrouwen won een Chinese springer. Hieronder de skiërs die een medaille om mochten hangen.

Vrouwen:
1. Mengtao Xu (CHN)
2. Veronika Korsunova (RUS)
3. Danielle Scott (AUS)

Mannen:
1. Guangpu Qi (CHN)
2. Travis Gerrits (CAN)
3. Zongyang Jia (CHN)

Morgen gaat het WK verder met het onderdeel dual moguls. Wederom worden er buckels geskied, maar het is nu 1 tegen 1 waarbij de verliezer afvalt. Dit wordt uitgezonden op Eurosport 2.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in