Nieuwsalert per mail ontvangen

Turkije bouwt groot ski-resort Erciyes

Turkije skigebiedTurkije zal zich de komende jaren gaan richten op de ontwikkeling van een 200 km groot skigebied gelegen in Centraal-Anatolie. In de regio is nu een skigebied te vinden met 60 km piste en 14 liften. Het hoogste punt in het gebied is de berg Erciyes met 3.961 een hoogte van 3.916 meter. Dit gaat dan ook de regio worden waar uiteindelijk de hellingen van het skigebied aangelegd gaan worden. Om het plan te realiseren moet Turkije diep in de buidel tasten, want er gaat een investering mee gemoeid van circa 275 miljoen euro.

De sneeuwzekerheid in het gebied is goed, dus bij veel naamsbekendheid en stijging aan populairiteit moet het gebied dat terug kunnen verdienen. Het gebied is dan al druk bezig met de ontwikkeling hiervan. Vorig jaar beschikte het gebied nog maar over 30 km piste en 6 liften.

Dat de werkgelegenheid in het gebied met de ontwikkeling zal gaan stijgen mag duidelijk zijn. Er komen ongeveer 5.000 banen bij in de regio door de komst van het gebied. In totaal zullen er 21 hotels gebouwd worden, een congrescentrum geplaatst worden en verschillende sportaccommodaties gerealiseerd worden. In totaal wil het gebied 5.500 slaapplekken kunnen aanbieden. Het gebied is te bereiken met het vliegtuig en zal landen op de luchthaven van Kayseri, circa 25 km van het skigebied.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in