Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tragisch ongeluk voor liftmedewerker: liftkabel amputeert been

Stoeltjeslift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er is zaterdagochtend een tragisch ongeluk gebeurd in het Argentijnse skigebied Cerro Catedral Alta Patagonia. Een medewerker van een stoeltjeslift kreeg tijdens zijn werk een vreselijk ongeluk. Een liftkabel sneed zo diep in zijn huid, dat het zijn been amputeerde. Ondanks het inroepen van hulptroepen heeft het hem helaas zijn leven gekost.

Tragisch ongeluk in Argentinië

De 47-jarige man die als hoofd werkte van de skilift in Cerro Catedral Alta Patagonia in Argentinië kreeg een diepe snee in zijn been door een kabel van de stoeltjeslift. Hierdoor werd zijn been geamputeerd. Dit gebeurde in de ochtend tijdens het ontdooien van de stoelen bij de lift sector Condor III. Hij werkte aan een elektrisch probleem van de lift. Uiteindelijk is hij aan zijn verwondingen overleden. Ondanks de inzet van hulptroepen kwam de man dood aan in het ziekenhuis San Carlos.

Lees ook: Man overleden na botsing met gondel in Mayrhofen

Het skigebied Catedral Alta Patagonia

Het Argentijnse skigebied sloot de deuren vorig weekend na het ongeluk. Dit mede door het aandringen van collega’s van de man en de vakbond die de werknemer ondersteunt. Veel van de in totaal 450 mensen die in het hoogseizoen in Catedral Alta Patagonia werken zijn in diepe shock.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in