Nieuwsalert per mail ontvangen

Tot wel 45 cm sneeuw tijdens Paasdagen

Nog een paar dagen en dan is het Pasen. Dat betekent gezellig bij de (schoon)ouders aan het Paasontbijt in Nederland óf de verplichtingen ontvluchten en nog een paar dagen lekker wintersporten. Maar hoe zien de voorspellingen eruit voor het Paasweekend?

Nat of niet?

Op het programma voor het komend weekend staat op dit moment neerslag. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Alpenregio. In de Alpenregio staat zelfs veel neerslag op het programma. Dat houdt in dat het op grotere hoogte tot wel 45 cm kan gaan sneeuwen, maar dat er ook kans is op regen. Of het gaat regenen heeft natuurlijk alles te maken met de sneeuwgrens. Zoals het er nu naar uitziet lijkt het daarmee de goede kant op te gaan en zakt die zelfs tot onder de 1.000 meter. Als dat zo is knijpen we in onze handjes en hebben we gewoon verse poeder tijdens Pasen!

Sneeuwvoorspelling

Op de onderstaande kaart van Bergfex zie je dat het in grote delen van de Alpen gaat sneeuwen t/m zondag. De echte neerslag komt op zaterdag. De sneeuwgrens ligt dan eigenlijk nog iets te hoog voor het mooie (rond 1.400 meter in Oostenrijk), maar in de dagen daarna ligt de sneeuwgrens onder de 1.000 meter. Heerlijk!

Als we dan even inzoomen op enkele dorpen en regio’s in de Alpen krijgen we dit beeld voor het Paasweekend:

Oostenrijk
Saalbach: 13 cm
Mayrhofen: 20 cm
St. Anton: 30 cm
Königsleiten: 22 cm
Sölden: 10 cm

Frankrijk
Chamonix: 22 cm
Les 2 Alpes: 5 cm
Val Thorens: 11 cm

Zwitserland
Adelboden: 15 cm
Engelberg-Titlis: 45 cm
Jungfrau Region: 30 cm

Ga je nog richting de sneeuw? Geniet ervan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in