Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tornado veroorzaakt veel schade in skigebied

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Deze week trok er een tornado door het Amerikaanse skigebied Snow Ridge. Na afloop werd duidelijk hoeveel schade de tornado heeft veroorzaakt. Tientallen bomen zijn omgewaaid, daarbij is ook een boom op een pistenbully geland en zijn verschillende gebouwen en drie skiliften vernield. In het skigebied zijn ze geschokt door de schade en willen ze zo snel mogelijk alles weer verstellen.

Tornado in skigebied Snow Ridge

Volgens de laatste berichten van National Weather Service bereikte de tornado die door het skigebied Snow Ridge kwam windsnelheden van ongeveer 225 kilometer per uur, en had ‘ie een lengte van bijna 26 kilometer en een breedte van ruim 213 meter. Dit geweld heeft behoorlijke schade achtergelaten in het skigebied. Drie stoeltjesliften zijn beschadigd geraakt door omgevallen bomen. Ook is een pistenbully verwoest omdat hier een boom op landde. De grootste schade is veroorzaakt aan het liftgebouw en de lift Little Mountain. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen door deze heftige tornado.

Beelden uit het skigebied

De afgelopen dagen zijn er verschillende beelden gedeeld van de schade die de tornado heeft veroorzaakt. Er komen via social media veel steunbetuigingen uit de community. De komende dagen en weken zijn ze in het skigebied van plan om de schade te herstellen.

Lees ook: Recordcijfers voor skiseizoen 2022/2023 in Amerika

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in