Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 5 redenen om skileraar te worden

Ondertussen doe ik het al een tijdje, dat skiles geven. Hoe lang laat ik achterwege, dan vind ik mezelf echt oud worden. Maar wat ik wel kwijt wil is dat ik het nog steeds het mooiste beroep ter wereld vind. De sneeuw, de sport, de sfeer, het feesten en – mama, even hier overheen lezen – de aandacht van het vrouwelijk schoon zijn prima argumenten om die stelling te ondersteunen. Maar wat is nou de top 5 aan redenen om skileraar te worden?

Ik vroeg het aan de experts, mijn collega-skileraren, en uit hun antwoorden is de volgende top 5 ontstaan. Dank voor de input! Voel je vrij om deze aan te vullen met eigen ervaringen of ideeën.

Je moet zeker skileraar worden omdat:

1. Je nog geen phase van semi-alcoholisme in je leven hebt meegemaakt.
Nee hoor ouders, skileraren gaan na hun werk gewoon naar huis. De skilerarenprijs voor bier en wijn in veel gebieden lokt jullie kroost niet naar de kroeg, daar zijn ze mentaal veel te sterk voor opgevoed. En na een seizoen in de sneeuw komen ze ook zeker niet met een dikke nek en wat extra kilo’s thuis. En als ze wel iets zijn aangekomen, dan ligt dat aan de overontwikkelde beenspieren door het vele skiën. Bovendien komen ze hooguit een tikkeltje aangeschoten thuis als ze wel gaan après-skiën. Dronken worden ze niet.

Jagermeister party

2. Je nog nooit een SOA hebt gehad, maar dat graag eens wilt proberen.
Bah, seks. Dat is nog een vies woord als je vers van de middelbare school een opleiding tot skileraar gaat doen. En gelukkig blijft dat ook zo als je in een skigebied werkt. Dankzij de dikke kleding is de seksuele aantrekkingskracht een stuk lager dan in de zomer. Mocht je ooit gehoord hebben dat skileraren en skileraressen in de smaak vallen bij de wintersporters? Totale onzin.

hot girl snow

3. Het een ontdekkingsreis van je eigen lichaam is.
In hoeverre kan jouw lichaam de combinatie van uitdroging, uitputting, brakheid, kou en sport verdragen? En natuurlijk de mate van mentale weerbaarheid tegen vervelende kinderen, veeleisende ouders en je bloedeigen chef? Bear Grylls is er niets bij.

snow survival

4. Je graag je eigen baas, Piet (fictieve naam), strompelend om 03.00 ‘s nachts struikelend over z’n eigen poten met z’n lerarenpak nog aan tegenkomt in de nachtclub
Wat doe je zelf eigenlijk zo laat nog in de club? Ah, dat was het: ervoor zorgen dat de vaders en moeders van je leerlingen op tijd naar huis gaan zodat ze hun kinderen op tijd naar de les brengen. Zodra die veilig thuis zijn (gebracht) kun je eindelijke rustig slapen. Verantwoordelijkheidsgevoel hoort bij de functieomschrijving.

drunk guy

5. Om te leren tellen
Het ergste wat je als skileraar kan overkomen: een kind verliezen. En eigenlijk nog erger, een kind verliezen zonder dat je weet dat je het kind verloren bent. Daarom, bij elke keer dat je stopt tellen alsof je leven ervan afhangt. Na een seizoen lesgeven ben je koning in tellen. Maar pas op, ook op feestjes begin je automatisch te tellen hoeveel pinda’s er in je hand zitten na wat gegraai in een schaaltje. Dat kan irritant worden.

Skilessen

6. ….
Ben je zelf skileraar? Dan weet je vast nog wel een paar redenen op te noemen. En ook als je geen skileraar bent kun je er vast een paar noemen. Misschien zelfs een paar die niet met alcohol en vrouwen te maken hebben.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in