Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Top 10 duurste bestemmingen in de Alpen voor een vakantiehuis

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Benieuwd waar je een vakantiehuis in de Alpen voor een prikkie kunt kopen? In deze top 10 vakantiebestemmingen in ieder geval niet. De UBS heeft een onderzoek gedaan naar dure vakantiebestemmingen in de Alpen, kijkend naar vakantiehuizen. Dit is de top 10.

Prijzige vakantiebestemmingen in de Alpen

In het onderzoek van UBS is de focus gelegd op dure vakantiebestemmingen in de Alpen. Daarbij is ingezoomd op vakantiehuizen en vakantieappartementen. De prijzen lijken, vooral in Zwitserland, maar te blijven stijgen. Sinds 2019 zijn de prijzen van vakantieappartementen in de Zwitserse Alpen met zo’n 30% gestegen. Dit komt vooral door de grote vraag naar een eigen huis op een bergbestemming en het beperkte aanbod.

De duurste locatie voor een vakantiehuis is volgens dit onderzoek Verbier. Een tweede huis op deze bestemming valt in het hogere segment en kost je meer dan CHF 21.500 per vierkante meter. Verder in de top drie staan Engadin/St. Moritz en Zermatt – beide ook Zwitserse bestemmingen. In de top 10 staat maar één gebied dat niet Zwitsers is, op plek nummer zeven.

De top 10:

  1. Verbier, Zwitserland
  2. Engadin/St. Moritz, Zwitserland
  3. Zermatt, Zwitserland
  4. Gstaad, Zwitserland
  5. Andermat, Zwitserland
  6. Flims/Laax, Zwitserland
  7. Kitzbühel, Oostenrijk
  8. Lenzerheide, Zwitserland
  9. Arosa, Zwitserland
  10. Davos/Klosters, Zwitserland

Wat uiteraard opvalt is dat van de 10 bestemmingen er 9 afkomstig in Zwitserland liggen. Niet heel verassend, want we weten dat wintersporten in Zwitserland iets duurder is in vergelijking met andere skigebieden in Europa. Maar uit ervaring kunnen wij vertellen dat de beleving in het land echt geweldig is. De prachtige natuur zorgt voor het echte vakantiegevoel!

Bijzonderheden

Uit het onderzoek van USB blijkt ook dat de hoogste prijsstijgingen geregistreerd zijn in Arosa. Hier is een verhoging doorgevoerd van 18%. Regionaal stegen de prijzen het meest in Graubünden in Zwitserland met 6%. De prijsstijging was het minst in dit wintersportland in het Berner Oberland. Hier zijn de prijzen sinds afgelopen jaar gestagneerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in