Nieuwsalert per mail ontvangen

Tol op Duitse snelwegen gaat gewoon door na uitspraak EU

tol op duitse snelwegen

De Duitse regering wil automobilisten laten betalen voor het gebruik van de snelwegen. De tolheffing op Duitse snelwegen werd onlangs al definitief doordat de Duitse Bundestag het OK gaf, maar nu zegt ook de Europese Commissie dat er geen grond is om de tolheffing af te keuren. We moeten dus gewoon betalen, ondanks protesten van bijvoorbeeld Oostenrijk.

Discriminatie bij tol op Duitse snelwegen

Al jaren is er sprake van tol op de Duitse snelwegen. Die is een tijd lang omstreden geweest, omdat de Duitse regering via de achterdeur de Duitse automobilist zou compenseren voor de tolheffing. Buitenlandse automobilisten zouden daardoor gediscrimineerd worden. Enkele wijzigingen in het voorgestelde tolbeleid volgden en afgelopen maart werd de tolheffing dan ook definitief goedgekeurd. Dat betekende echter niet dat andere landen zomaar akkoord zouden gaan.

Buurlanden niet vrolijk

Verschillende buurlanden lieten bij de eerste plannen al weten niet zomaar in te stemmen met het betalen van tol. De discriminatie van de tolheffing schoot bij hen in het verkeerde keelgat. Daarom werd het discriminatieprobleem voorgelegd aan de Europese Commissie. Na een maandenlang onderzoek laat die vandaag – helaas voor ons Nederlanders – weten dat de tolheffing niet in strijd is met het EU recht. We moeten dus gewoon betalen binnenkort. Wat dat gaat kosten?

Tol in Duitsland nu definitief: wat betaalt de Nederlander?

Een paar biertjes minder

Zelf begrijpen wij de ophef over het tolbeleid niet helemaal. Voor vakantiegangers kost een vignet echt niet zo veel. Drink een paar biertjes minder en dan heb je de tol er alweer uit. Of denken jullie daar anders over?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in