Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Toerskiër verongelukt na lawine op de Mölltaler Gletscher

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren rond lunchtijd waren twee mannen onderweg met toerski’s op de Mölltaler Gletscher. Er werd een lawine getriggerd, waaronder beide wintersporters werden bedolven. Een van hen kwam te overlijden op de gletsjer.

Lawine op de Mölltaler Gletscher

Twee mannen (33 en 40 jaar oud) uit Slowakije waren gisteren onderweg op de Mölltaler Gletscher met toerski’s. Off-piste op 2700 meter hoogte in de buurt van piste nummer vijf kwam er een stuk sneeuw los. De lawine sleurde beide wintersporters mee en de toerskiërs raakten bedolven onder de sneeuw. De 33-jarige werd slechts deels begraven, kon zichzelf bevrijden en teruglopen naar het bergstation in het skigebied. Ongeveer een uur na de lawine kon hij een noodoproep maken. Deze man is met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen met lichte verwondingen.

Twee meter onder de sneeuw overleden

Verschillende hulpdiensten kwamen onmiddellijk in actie. De 40-jarige man werd ongeveer twee meter onder de sneeuw gelokaliseerd. Door zijn lawinepieper werd de man gevonden, maar ondanks onmiddellijke reanimatie redde hij het niet. Voor deze reddingsactie kwamen naast de politie van Obervellach en vijf alpenpolitieagenten ook 44 leden van de bergreddingsdiensten van Flattach, Mallnitz en Winklern in actie. Ook hielpen vijf lawinehonden van de Karinitsche bergreddingsdienst, medewerkers van de Mölltaler Gletscherbahnen, de bemanning van de politiehelikopter en de leden van de brandweer Mallnitz tijdens deze reddingsactie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in