Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Toegangsweg naar Sölden afgesloten, toeristen in noodopvang

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Sinds gisterochtend is de weg tussen Umhausen en Längenfeld in het Ötztal gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor kan de enige toegangsweg tot Sölden, de Ötztaler Bundesstraße, niet gebruikt worden. Toeristen kunnen niet meer weg en zijn in hotels ondergebracht. Deze afsluiting heeft alles te maken de zware regenval in de Alpen van de afgelopen dagen.

Toegangsweg naar Sölden afgesloten

Gisteren werd duidelijk dat de toegangsweg naar Sölden mogelijk enkele dagen afgesloten is. Een deel van de Ötztaler Bundesstraße in het Ötztal is afgebroken door een overstroming. In de nacht zijn helikopters ingezet voor eventuele medische noodhulp. Mocht de wegversperring langer duren dan een paar dagen, dan is noodbevoorrading via het luchtverkeer mogelijk. Volgens de gemeente is de drinkwatervoorziening veiliggesteld.

Toeristen zitten vast

Alle gestrande toeristen zijn ondergebracht in verschillende hotels. Iedereen die eigenlijk gisteren of vandaag zou vertrekken, kan kosteloos blijven. Op dit moment kan er niets gedaan worden en is het afwachten en hopen op beter weer en een zo snel mogelijk herstel van de weg. De accommodaties en hotels zitten op dit moment vol met mensen die onder andere de Timmelsjoch bergpas over wilden steken. De gasten zijn aangeraden om in het verblijf te blijven en niet in de buurt van het water te komen.

Beelden van de kapotte weg

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoelang de toegangsweg naar Sölden in het Ötztal afgesloten blijft. Bij het zien van de beelden wordt duidelijk dat er veel moet gebeuren voordat de weg weer gereed is voor verkeer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in