Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tirol wil skileraren boosteren en regelmatig laten testen

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen zijn er in Oostenrijk meerdere coronaclusters geconstateerd bij skileraren in Tirol. Aan de hand daarvan neemt de deelstaat Tirol nu extra maatregelen, melden zij vandaag in een persbericht. Zij willen alle skileraren die nog geen booster hebben gehad zo snel mogelijk een boosterprik aanbieden en daarbovenop wordt het dringende advies gegeven om de skileraren regelmatig te testen.

Veiligheid waarborgen

Het skiseizoen is ondertussen alweer een paar weken geleden van start gegaan en we zitten midden in de kerstvakantie. Voor skischolen is de kerstvakantie een belangrijke periode waarin veel skileraren aan het werk zijn. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die in Oostenrijk genomen zijn, zijn besmettingen niet te voorkomen. Dat blijkt uit enkele uitbraken onder skileraren in de deelstaat Tirol. Om verdere besmettingen binnen de skischolen te voorkomen en ‘om zoveel mogelijk de veiligheid voor alle betrokkenen te kunnen waarborgen’, worden extra maatregelen getroffen voor die beroepsgroep.

Boosteren en regelmatig testen

In het persbericht schrijft de deelstaat dat het al mogelijk is voor werknemers in Tirol om zich te laten vaccineren en dus ook een derde vaccinatie te halen. Aangezien vooral buitenlandse skileraren nog niet geboosterd zijn, heeft de deelstaat Tirol met het Tiroler Landesskilehrerverband afgesproken, dat alle skileraren zo snel mogelijk een derde vaccinatie aangeboden krijgen. Dit aanbod wordt door de skilerarenvereniging normaals expliciet aan de skischolen gecommuniceerd. Daarnaast wordt vanuit de deelstaat via de skilerarenvereniging aan alle skischolen het dringende advies gegeven om voor skileraren 2G+ toe te passen. Naast de boostervaccinatie, betekent dit dat alle skileraren vanaf nu regelmatig meerdere keren per week getest zouden moeten worden. Het is afwachten of de skischolen hier ook in meegaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in