Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tirol verbiedt vuurwerk voor privégebruik

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De risico’s zijn te groot en de kleine brandjes van afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat er een verbod geldt op het afsteken van vuurwerk. In Innsbruck mag er zelfs in de hele stad geen vuurwerk afgestoken worden. Hiermee wordt het waarschijnlijk de stilste Oud en Nieuw sinds jaren.

Vanwege de vele bosbranden in Tirol heeft de deelstaat besloten een algeheel verbod in te stellen. Dit verbod geldt in de bosgebieden en in de plaatsen waar een verhoogt risico is afgegeven. “Op dit moment is een kleine vonk genoeg om een grote brand te veroorzaken. Ook sigaretten vormen een groot gevaar en heeft in verschillende gebieden al gezorgd voor brandjes”, aldus gouverneur Günther Platter. 

In geval van schade kan de persoon in kwestie aansprakelijk gesteld worden. Een simpele sigaret kan er al voor zorgen dat helikopters en andere hulptroepen ingeschakeld moeten worden. De financiele schade kan in veel gevallen hoog uitvallen. Alleen officieel geregistreerd vuurwerk mag afgestoken worden. Hierbij moet je denken aan gemeentes die het nieuwe jaar inluiden. Privegebruik is dus streng verboden. Naar aanleiding van deze uitspraak wordt er veel kritiek geuit van mensen die het er niet mee eens zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in