Nieuwsalert per mail ontvangen

Tirol investeert circa 200 miljoen in skigebieden

De skigebieden in Tirol hebben dit jaar wederom miljoenen euro’s geïnvesteerd voor het winterseizoen dat aanstaande is. Het kabelbaan project de Pardatschgratbahn in Ischgl spant de kroon en zal in december zijn deuren openen. Naar schatting is er dit seizoen in totaal voor 200 miljoen euro geïnvesteerd in de gebieden in Tirol.

Dit geïnvesteerde bedrag is overigens een schatting, omdat de exacte cijfers niet beschikbaar zijn. Het belangrijkste speerpunt van dit jaar was het verbeteren van de kwaliteit van de liften. “De grootste investeringen hebben plaatsgevonden in de kunstsneeuw faciliteiten, parkeerterreinen en in de verbetering van bestaande faciliteiten”, aldus Josef Ölhafen van de Tiroler Kamer van Koophandel. De nieuwe Pardatschgratbahn in Ischgl is het pareltje van dit seizoen. De technologieën die in de nieuwe lift zijn verwerkt zorgen ervoor dat zelfs bij hoge windsnelheden maximale stabiliteit gegenereerd wordt. Nieuw in skigebied See im Paznaun is de Versengbahn die afgelopen zomer gebouwd is. Met 2.100 meter lengte en een hoogteverschil van 500 krijgt het skigebied in totaal voor circa 8 km piste erbij.

Het bouwen van nieuwe skiliften vergt grote investeringen, maar ook de kunstsneeuw voorzieningen en de verbeteringen van de infrastructuur zorgen voor een grote kostenpost. Jaarlijks moeten de skigebieden veel geld uittrekken om aantrekkelijk te blijven voor nieuwe en bestaande toeristen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in