Nieuwsalert per mail ontvangen

Tina Maze pakt eerste overwinning St. Moritz

Foto: fissalpine.com

Waar de wedstrijden in Val d’Isere vandaag verplaatst moesten worden naar morgen, zijn de vrouwen gewoon van start gegaan. De race die vandaag op het programma stond was de super combinatie. Door de koude temperaturen tussen de -15 en -17 waren de omstandigheden om te snijden. Ondanks dit gegeven heeft Tina Maze de overwinning binnen gesleept. Maze heeft vandaag haar concurrenten verslagen met een verschil van 0.88 seconden op Nicole Hosp en 1.08 seconden op Kathrin Zettel. Hiermee heeft zij haar eerste overwinning in St. Mortiz gepakt en het hoogste persoonlijke resultaat geboekt op dit onderdeel.

Kathrin Zettel was erg te spreken over haar derde plek op dit onderdeel. “In eerste instantie had ik verwacht dat Lindsey Vonn en Maria Hoefl-Riesch de leiding zouden nemen”.

Maria Hoefl Riesch moest met een verschil van 0.11 seconden haar derde plek afstaan aan Kathrin Zettel. Lindsey Vonn kwam tijdens de tweede run niet tot een finish waardoor zij haar punten misliep.

Morgen zullen de vrouwen starten aan de Super G competitie. Na de overwinning van Maze vandaag zal zij gebrand zijn om haar tweede overwinning dit weekend te pakken.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in