Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tijdelijke oplossing voor parkeerterrein bij Elferbahn in Neustift

Wintersportredacteur

Aan het begin van deze maand schreven wij al over het feit dat de parkeerplaatsen bij de Elferbahn in Neustift mogelijk niet gebruikt mogen worden. Afgelopen weekend kwam het bericht naar buiten dat de parkeerplaatsen gesloten blijven. De landeigenaar en de liftmaatschappij zijn helaas niet tot een overeenkomst gekomen over het gebruik van het parkeerterrein.

Afzethekken

Sinds 21 december staan er afzethekken op de parkeerplaatsen bij het dalstation, waar normaliter veel auto’s horen te staan. De liftmaatschappij is nog bezig om uiteindelijk toch tot een overeenkomst te kunnen komen met de landeigenaar. De afgelopen jaren was het niet zo’n probleem om tot een overeenkomst te komen, maar tot op heden is het voor dit jaar nog niet gelukt.

Ruimtelijke ordening

Het parkeerterrein wordt pas weer verhuurd zodra een andere lopende kwestie, over de ruimtelijke ordening omtrent een ander stuk land van de landeigenaar, wordt verduidelijkt.  De burgemeester van Neustift geeft aan dat deze kwestie dezelfde procedure moet doorlopen als elke andere kwestie over ruimtelijke ordening. De gemeente kan geen uitzondering maken omdat de landeigenaar weigert om zijn stuk land te verhuren.

De liftmaatschappij is voor het merendeel eigendom van het toerismebureau en de gemeente van Neustift. Ze hebben hierdoor echter geen invloed op de ruimtelijke ordening. In dit stadium kan de liftmaatschappij niets anders dan machteloos de afwikkeling van de andere kwestie afwachten.

 

Tijdelijk parkeerterrein

Op 200 meter afstand van het dalstation heeft de liftmaatschappij gelukkig een tijdelijk parkeerterrein gevonden voor wintersportfans. Ze hebben helaas wel wat moeten inkrimpen qua ruimte. In plaats van de gebruikelijke 300 parkeerplaatsen zijn er momenteel slechts 100 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit terrein is echter onverhard, waardoor de kans bestaat dat de grond bij een temperatuurdaling erg drassig kan worden. Wanneer het parkeerterrein vol is kunnen de wintersporters nog terecht op een parkeerterrein dat 2 kilometer verderop ligt. Vanaf hier moeten ze zich te voet of met behulp van de skibus naar het dalstation begeven.

Vervelend

De huidige situatie is niet onoverkomelijk voor de wintersporters, maar vervelend is het wel. De toeristen die het wintersportdorp bezoeken, krijgen door de afgesloten parkeerplaats geen positief beeld van het dorp. Volgens de burgemeester komt er in de komende vier weken een uitspraak omtrent de kwestie van de ruimtelijke ordening. Hierna hoopt de liftmaatschappij op een permanente oplossing omtrent het parkeerterrein.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in