Nieuwsalert per mail ontvangen

Tessa Worley wint race met veel uitvallers

Tessa WorleyEen mooie dag in St Moritz voor de World Cup vrouwen. Goed weer, een spannende race en veel uitvallers waaronder grote namen. Tessa Worley won de reuzenslalom vandaag in Zwitserland voor Lindell-Vikarby en Tina Maze.

De condities waren bijna perfect voor de reuzenslalom in St Moritz. Een helder blauwe lucht en harde sneeuw wachtten op de vrouwen. Toch bleek de harde sneeuw lastig om te skien op de uitdagend gestoken slalom. Net zoals bij de heren in Val d’Isère vielen er veel skiërs om die reden uit. Er waren maar liefst acht skiesters uit de top 30 die in de eerste run al niet de finish haalden. Onder hen grote namen als Lara Gut, Mikaela Shiffrin, Elisabeth Georgl en Tina Weirather.

Lara Gut vertelde dat de sneeuw haar parten heeft gespeeld. “De sneeuw was erg agressief. Als je te veel van je kanten gebruikt maakt, zoals ik deed, dan val je. Het is erg jammer, want ik voelde me goed en dacht dat ik het podium kon halen. Ik moet nu hard trainen voor de reuzenslalom van volgende week. Hopelijk kan ik daar wel de punten verdienen die ik vandaag ben misgelopen.”

Volgende week worden de dames verwacht in Val d’Isère. Daar gaan zij in het eerste weekend van de kerstvakantie op zaterdag van start met de afdaling en op zondag met de reuzenslalom.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in