Nieuwsalert per mail ontvangen

Tessa Worley pakt goud op Reuzenslalom

Voor 20.000 bezoekers was het vandaag een weelde om de vrouwen te mogen aanschouwen. Een strakblauwe lucht, geweldige temperaturen en een sensatie van jewelste. De 23-jaar jonge Tessa Worley skiede twee fantastische runs en pakte in beide de eerste plaats. Hierdoor liet ze de favorieten Maze en Fenninger ver achter zich. Zij grepen desalniettemin de tweede en derde plek. 

Worley mag met recht kampioen genoemd worden na haar optreden in Schladming. Maar liefst 1.12 seconden was het verschil met Tina Maze en 1.18 met Fenninger, een groot gat. De Oostenrijkse Zettel en Zweedse Hansdotter werden derde en vierde. De jonge Shiffrin werd verrassend zesde, haar beste score op dit onderdeel ooit. Hiervan krijgt haar zelfvertrouwen zeker een boost, met haar specialiteit nog in het vooruitzicht.

Hoewel de Franse winnares met oppermacht won, blijft ze verrast: “Ik voel me echt verrast, dit is ongelofelijk! Het was zo’n harde strijd tegen die zware piste. Om hier te racen met dit fantastische publiek is erg spannend. Ik vergeet deze dag nooit”

Morgen skiën de mannen de Reuzenslalom. Om 10.00u start de eerste run en 3,5 uur later om 13.30u vangt de tweede doorgang aan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in