Nieuwsalert per mail ontvangen

Terugkerende wintersporters beginnen reis met flinke files

Als je net een heerlijke wintersportvakantie achter de rug hebt en vandaag terugrijdt, dan hopen we dat die leuke herinneringen nog vers in je gedachten zitten. De terugreis begint voor veel wintersporters namelijk niet zo goed. De dalen uit staan lange files en als je dan het dal uit bent sta je ook nog in de file richting de grens.

Slecht weer

Het regent op dit moment in grote delen van Oostenrijk en dat slechte weer zorgt voor chaos. Normaal gesproken gaan de wintersporters verspreid over de dag weg uit de skigebieden. De een vertrekt ‘s ochtends, de ander skiet nog een paar uurtjes en weer een ander vertrekt pas aan het einde van de dag na een complete dag op de latten. Vandaag is dat anders. Het weer is niet best en het regent tot hoog in de bergen. Lekker skiën is er dus niet bij. En omdat er zo weinig wintersporters nog gaan skiën, vertrekt iedereen maar naar huis. Groot gelijk natuurlijk, maar dat betekent wel dat de wegen de dalen uit vol lopen. Op de foto hierboven zie je een foto van zojuist uit het Zillertal, waar je er veel langer over doet dan normaal om de snelweg te bereiken.

Grenscontroles

Naast de regen helpen ook de verscherpte grenscontroles Duitsland in de files te verlengen. Op de A12 staat het bijvoorbeeld al vast vanaf afslag Brixental richting Kufstein. Vertraging op dit moment: 1 uur en 45 minuten. En niet alleen bij die grensovergang is het raak, op veel meer wegen is het chaos. Op de onderstaande kaart van de Oostenrijkse verkeersdienst zie je waar er allemaal file staat. De hoeveelheid uitroeptekens betekenen uiteraard niet veel goeds.

Even wachten

Er rest ons niets anders dan de terugkerende wintersporters veel sterkte te wensen, dus bij deze. Mocht je trouwens op dit moment willen vertrekken, drink dan nog een bakje koffie, bestel nog een lekker apfelstrudel en ga pas wat later de weg op. Als je nu weggaat weet je zeker dat je in de file staat, dan kun je beter nog even genieten van de vakantie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in